Τηλέφωνο: +30 2315-515051 Email: info@3dsolidforms.com

Συχνές Ερωτήσεις

και απαντήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

3D Εκτύπωση

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές της 3D Solidforms μπορούν να κατασκευάσουν αντικείμενα από πλαστικό, λάστιχο, σιλικόνη και κερί. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής και μεταλλικού αντικειμένου με χρήση του κέρινου μέσω χύτευσης. 

Εξαρτάται από το υλικό που θα επιλέξετε. Στη σελίδα Υπηρεσίες -> 3D Εκτύπωση υπάρχει αναλυτικός πίνακας των υλικών. Εκεί μπορείτε να βρείτε για κάθε υλικό τη μέγιστη επιτρεπόμενη διάσταση που μπορεί να κατασκευαστεί το αντικείμενό σας. Γενικά, στην κατηγορία των πλαστικών οι μέγιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις είναι 340x340x200mm και 230x270x600mm. Για αντικείμενα από λάστιχο ή από σιλικόνη η μέγιστη επιτρεπόμενη διάσταση είναι 340x340x200mm ενώ για κέρινα αντικείμενα η μέγιστη επιτρεπόμενη διάσταση είναι 152,4x152,4x50,8mm.

Η απάντηση είναι Ναι. Για να εκτυπωθεί ένα αντικείμενο πρέπει να έχει σχεδιαστεί η τρισδιάστατη γεωμετρία του. Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα. Μπορείτε να στείλετε το δισδιάστατο σχέδιο σας ή το σκίτσο σας και θα το σχεδιάσουμε εμείς τρισδιάστατα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα Υπηρεσίες -> 3D Σχεδίαση. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να κατασκευάσετε το αντικείμενο που σκεφτήκατε χωρίς να είναι απαραίτητη η γνώση ή αγορά κάποιου λογισμικού τρισδιάστατης σχεδίασης. Βέβαια, η όλη διαδικασία απλοποιείται αν θέλετε να επανακατασκευάσετε ένα ήδη υπάρχον αντικείμενο. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει απευθείας σάρωση της γεωμετρίας του αντικειμένου με τη χρήση των τρισδιάστατων σαρωτών μας και να επανακατασκευαστεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Τα πλαστικά αντικείμενα που προκύπτουν από την τρισδιάστατη εκτύπωση έχουν διαφορετικές αντοχές, αναλόγως με το μηχάνημα στο οποίο θα εκτυπωθούν. Τα λιγότερο ανθεκτικά έχουν τις αντοχές ενός χυτού πλαστικού σε δυνάμεις που ασκούνται κατά μήκος και κατά πλάτος και χαμηλότερη αντοχή κατά ύψος. Τα πιο ανθεκτικά, υπερβαίνουν αρκετά τις αντοχές των χυτών πλαστικών και για τον λόγο αυτό τα αντικείμενα που κατασκευάζονται με αυτά τα υλικά είναι ιδανικά για τελική χρήση. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε τη σελίδα 3D Εκτύπωση -> Υλικά.

3D Σάρωση

Η τρισδιάστατη σάρωση είναι απόλυτα ασφαλής διαδικασία και για τους ανθρώπους και για τα αντικείμενα. Ο εξοπλισμός της 3D Solidforms εκπέμπει λευκό φώς χαμηλής ισχύος και δεν απαιτεί την τοποθέτηση στόχων επάνω στο αντικείμενο, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν έρχεται τίποτα σε επαφή με αυτό. Η σάρωση ανθρώπων είναι απόλυτα ασφαλής και δεν χρειάζεται η χρήση οποιουδήποτε προστατευτικού (π.χ. γυαλιά).

Η διαδικασία της σάρωσης είναι εξαιρετικά γρήγορη, αφού ο σαρωτής που διαθέτει η 3D Solidforms αποτυπώνει 1.000.000 σημεία το δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι για την σάρωση ενός ανθρώπου σε όρθια στάση, απαιτούνται λιγότερα από είκοσι λεπτά. Βέβαια, ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του αντικειμένου.

Πολλοί τρισδιάστατοι σαρωτές που κυκλοφορούν, δεν έχουν τη δυνατότητα αποτύπωσης χρώματος. Παρόλα αυτά, οι σαρωτές που διαθέτει η εταιρεία μας αποτυπώνουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια τα χρώματα των αντικειμένων (24bpp) και τα ενσωματώνουν αυτόματα επάνω στην γεωμετρία τους.

Τα αντικείμενα που σαρώνονται μπορούν να εξαχθούν κατευθείαν από τον σαρωτή στις ακόλουθες μορφές : OBJ, PTX, STL, WRML, ASCII, AOP, CSV, PLY, E57. Φυσικά, οι τεχνικοί της 3D Solidforms μπορούν να μετατρέψουν αυτά τα αρχεία σε οποιαδήποτε άλλη μορφή χρειαζόσαστε.

Η τρισδιάστατη σάρωση είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος ελέγχου των διαστάσεων ενός αντικειμένου. Μπορούμε να σαρώσουμε το αντικείμενό σας και στη συνέχεια να συγκρίνουμε το τρισδιάστατο σχέδιο με το τελικό σας προϊόν. Εάν υπάρχουν διαφορές στις διαστάσεις, αυτές θα φανούν πολύ εύκολα και γρήγορα.