Τηλέφωνο: +30 2315-515051 Email: info@3dsolidforms.com

Υπηρεσίες

3D Εκτύπωση
 • 3D Εκτύπωση

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για την τρισδιάστατη εκτύπωση 

  Τρισδιάστατη εκτύπωση (μέθοδος ταχείας πρωτοτυποποίησης) είναι η κατασκευή αντικειμένων με προσθήκη υλικού. Το αντικείμενο «κτίζεται» με αλλεπάλληλες στρώσεις υλικού, ξεκινώντας από τη βάση του και καταλήγοντας στην κορυφή του. Εάν υπάρχει το αντικείμενο σε τρισδιάστατη ψηφιακή μορφή (είτε μέσω τρισδιάστατης σάρωσης είτε μέσω λογισμικού τρισδιάστατης σχεδίασης), η 3D εκτύπωση είναι ο πλέον εύκολος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος να κατασκευαστεί.

  Χωρίς κανέναν περιορισμό στην μορφή και την γεωμετρία τους, τα αντικείμενα μπορούν να «εκτυπωθούν» και να είναι έτοιμα για χρήση. Ακόμα και εάν θέλετε να κατασκευάσετε μία συναρμολογημένη διάταξη (π.χ. ένα πλαστικό μοντέλο ψαλιδιού), αυτή μπορεί να εκτυπωθεί απευθείας συναρμολογημένη και λειτουργική, γλιτώνοντας έτσι χρόνο και κόπο από την μετέπειτα συναρμολόγηση.

  Η χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης έχει αρχίσει να εξαπλώνεται τόσο, που πολλοί θεωρούν ότι έχει δημιουργήσει τα θεμέλια για την τρίτη βιομηχανική επανάσταση!

   

  Σε τι μπορεί να σας χρησιμεύσει η τρισδιάστατη εκτύπωση 

  Ανακαλύψτε τα όρια της εφευρετικότητάς σας

  Με την ταχύτητα, την ευκολία και το χαμηλό κόστος κατασκευής ενός πρωτοτύπου, η ταχεία πρωτοτυποποίηση (τρισδιάστατη εκτύπωση) ωθεί την φαντασία και την εφευρετικότητά σας στα όρια! Σχεδιάστε οποιασδήποτε γεωμετρίας αντικείμενα και δώστε υλική υπόσταση στην φαντασία σας.

  Παραγγείλετε και παραλάβετε το αντικείμενό σας οπουδήποτε και εάν βρισκόσαστε

  Χάρη στην πρωτοποριακή διαδικτυακή εφαρμογή που δημιούργησε η 3D Solidforms, η παραγωγική διαδικασία δεν ήταν πότε τόσο κοντά στον πελάτη! Μέσω αυτής μπορείτε να φορτώσετε το σχέδιό σας, να επιλέξετε υλικό-χρώμα-μέγεθος, να το παραγγείλετε και μετά από λίγες ημέρες να το παραλάβετε, οπουδήποτε και εάν βρισκόσαστε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet)!

  Ελέγξτε και δοκιμάστε τα αντικείμενα που σχεδιάσατε

  Πριν προβείτε στην ευρεία παραγωγή του αντικειμένου σας, κατασκευάστε ένα πρωτότυπο. Έτσι θα δείτε ακριβώς πως θα φαίνεται το φυσικό μοντέλο αυτού που σχεδιάσατε και θα μπορείτε να κάνετε οποιοαδήποτε διορθώσει ή δοκιμές συναρμογής διαφόρων εξαρτημάτων μεταξύ τους.

  Φτιάξτε ακριβή αντίγραφα άλλων αντικειμένων

  Σε συνδυασμό με την τρισδιάστατη σάρωση, μπορείτε πολύ εύκολα να κατασκευάσετε πιστά αντίγραφα αντικειμένων, σε οποιαδήποτε κλίμακα επιθυμείτε. Η τρισδιάστατη εκτύπωση προσφέρει ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών υλικών και σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές (π.χ. χύτευση) η γκάμα των υλικών είναι σχεδόν απεριόριστη.

  Δημιουργήστε καλούπια για μικρές ή μεσαίες παραγωγές

  Η αντοχή κάποιον υλικών που χρησιμοποιούν οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές, είναι ικανή για τη δημιουργία καλουπιών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την χύτευση υλικών με σχετικά χαμηλό σημείο τήξης (πλαστικό, σιλικόνη, κερί κ.α.). Ξεκινήστε την παραγωγή των προϊόντων σας με έναν πολύ εύκολο τρόπο, χωρίς να ρισκάρετε μεγάλο αρχικό κεφάλαιο.

  Δώστε υλική υπόσταση στη διαφήμιση (Marketing) και την προώθηση της επιχείρησής σας

  Κατασκευάστε γρήγορα και οικονομικά, πρωτότυπα των προϊόντων σας και δώστε στους πελάτες σας μία ολοκληρωμένη και πλήρη εικόνα τους. Γλιτώστε από άσκοπες επεξηγήσεις και παρερμηνείες και μεταφέρετε τη διαφήμιση της επιχείρησής σας στον τρισδιάστατο κόσμο.

  Κατασκευάστε απευθείας συναρμολογημένες και λειτουργικές διατάξεις

  Η 3D εκτύπωση είναι ο μόνος τρόπος κατασκευής συναρμολογημένων και ταυτόχρονα λειτουργικών διατάξεων. Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα διαφορικό αυτοκινήτου και αυτό να εκτυπωθεί απευθείας συναρμολογημένο και λειτουργικό! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κατασκευάσετε αντικείμενα που ποτέ πριν δεν ήταν δυνατό να κατασκευαστούν και γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο και κόπο για την συναρμολόγηση.

  Προστατεύστε το περιβάλλον

  Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά η ταχεία πρωτοτυποποίηση είναι μία διαδικασία εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον. Συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους κατεργασίας αφαίρεσης υλικού (τόρνος, φρέζα κ.α.), η ταχεία πρωτοτυποποίηση απαιτεί αισθητά μικρότερα ποσά ενέργειας και παράγει ελάχιστα απόβλητα, αφού είναι διαδικασία προσθήκης υλικού και όχι αφαίρεσης.