Τηλέφωνο: +30 2315-515051 Email: info@3dsolidforms.com

Υπηρεσίες

3D Σάρωση
 • 3D Σάρωση

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Τρισδιάστατη Σάρωση

  Η τρισδιάστατη σάρωση είναι πλέον ο ευκολότερος τρόπος αποτύπωσης της μορφής ενός ήδη υπάρχοντος αντικειμένου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι σάρωσης ενός αντικειμένου, από τους οποίους θα πρέπει να αποφασίσετε ποιος είναι ο ιδανικότερος για να καλύψει τις δικές σας ανάγκες.

   

  Σε τι μπορεί να σας χρησιμεύσει η 3D σάρωση 

  Δημιουργήστε ψηφιακές βιβλιοθήκες 

  Μία από τις βασικότερες εφαρμογές της τρισδιάστατης σάρωσης είναι η δημιουργία ψηφιακών βιβλιοθηκών. Έχοντας την εξωτερική γεωμετρία των αντικειμένων σε ψηφιακή μορφή, είναι εύκολο να δημιουργηθούν βιβλιοθήκες (είτε σε υπολογιστή είτε σε ιστοσελίδες) στις οποίες θα μπορεί κάποιος να μελετήσει τα αντικείμενα, χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στον χώρο όπου βρίσκονται. 

  Κατασκευάστε αντίγραφα των αντικειμένων σας

  Έχοντας τα αντικείμενά σας σε ψηφιακή μορφή θα είναι πλέον πολύ εύκολο να κατασκευάσετε αντίγραφά τους, είτε με την χρήση της 3D εκτύπωσης είτε με πιο παραδοσιακούς τρόπους κατεργασίας.

  Σαρώστε το αντικείμενό σας χωρίς να το μετακινήσετε

  Υπάρχουν σταθεροί και φορητοί σαρωτές. Εάν το αντικείμενο που θέλετε να σαρώσετε είναι δύσκολο ή αδύνατο να μετακινηθεί από την θέση του, τότε η μόνη λύση είναι η χρήση ενός φορητού σαρωτή. Επίσης, σε περίπτωση που το αντικείμενο είναι μέσα σε σημείο με περιορισμένο χώρο γύρω από αυτό (π.χ. εκθετήριο ενός μουσείου), τότε απαιτείται η χρήση ενός σαρωτή χειρός, έτσι ώστε ο μόνος περιορισμός να είναι το χέρι του χειριστή.

  Αποτυπώστε το χρώμα του αντικειμένου σας

  Σε ένα μεγάλο πλήθος εφαρμογών, η αποτύπωση του χρώματος του αντικειμένου είναι πολύ σημαντική. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται ένας σαρωτής που να αποτυπώνει το χρώμα ταυτόχρονα κατά της διάρκεια της σάρωσης.

  Σαρώστε το αντικείμενό σας χωρίς να έρθει σε επαφή με οτιδήποτε

  Ένα από τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ' όψιν σας είναι η δυνατότητα σάρωσης του αντικειμένου χωρίς επαφή. Στις περισσότερες τεχνολογίες υψηλής ακρίβειας για να είναι εφικτή η σάρωση του αντικειμένου είναι απαραίτητη η τοποθέτηση στόχων επάνω σε αυτό. Εάν το αντικείμενό σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο τότε η μόνη λύση είναι η χρήση τρισδιάστατου σαρωτή ο οποίος δεν απαιτεί την τοποθέτηση στόχων επάνω στο αντικείμενο.

  Αποτυπώστε με ακρίβεια την γεωμετρία του αντικειμένου σας

  Η ακρίβεια μέτρησης της γεωμετρίας είναι συνήθως μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους. Όσο μεγαλύτερη η ακρίβεια, τόσο ρεαλιστικότερη η αποτύπωση της μορφής του αντικειμένου.

  Σαρώστε με υψηλή ταχύτητα

  Τις περισσότερες φορές ο χρόνος είναι πολύτιμος και κυρίως όταν το αντικείμενο είναι μέρος μιας παραγωγικής διαδικασίας ή μίας εν λειτουργία έκθεσης. Σε αυτές τι περιπτώσεις απαιτείται ένας σαρωτής υψηλής ταχύτητας.

  Σαρώστε το αντικείμενό σας όσο μεγάλο και αν είναι

  Εάν το αντικείμενο είναι πολύ μεγάλο σε μέγεθος η σάρωση γίνεται σε τμήματα. Σε αυτήν τη περίπτωση, είναι απαραίτητη η χρήση σαρωτή που υποστηρίζει λογισμικό αυτόματης συνένωσης των επιμέρους τμημάτων.

   

  Πως να οργανώσετε τις απαιτήσεις σας αναλόγως με τις ανάγκες σας

  Για να είσαστε σίγουροι εάν ο εξοπλισμός της εταιρείας στην οποία θα απευθυνθείτε καλύπτει τις ανάγκες σας, πρέπει πρώτα να οργανώσετε τις απαιτήσεις. Ο ποιο εύκολος τρόπος είναι να συντάξετε ένα απλό ερωτηματολόγιο όπως το παρακάτω.

  ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
  Είναι φορητός ;  
  Αποτυπώνει χρώμα ;   
  Χρησιμοποιεί στόχους ;   
  Τι ακρίβεια έχει ;   
  Πόσο γρήγορος είναι ;   
  Πόσο ευέλικτος είναι στον χειρισμό ;   
   Τι μέγεθος αντικειμένου μπορεί να σαρώσει ;  

   

  Η 3D Solidforms, με τον τελευταίας γενιάς εξοπλισμό που διαθέτει, μπορεί να καλύψει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτές τις απαιτήσεις. Η τρισδιάστατη σάρωση των αντικειμένων γίνεται με απόλυτη ασφάλεια για το ίδιο το αντικείμενο (ακόμα και αν αυτό είναι ένας άνθρωπος), χωρίς καμία χρήση στόχων, που συνεπάγεται απολύτως καμία επαφή με το αντικείμενο. 

   

  Εξοπλισμός της 3D Solidforms
  Φορητότητα
  Αποτύπωση χρώματος
  Επαφή με το αντικείμενο (χρήση στόχων)
  Ακρίβεια σάρωσης Πολύ υψηλή (0.1mm στον Z άξονα και 0.03mm στους άλλους δύο) 
  Ταχύτητα σάρωσης Εξαιρετικά υψηλή (1.000.000 σημεία/sec)
  Ευκολία χειρισμού και ελευθερία κινήσεων
  Μέγεθος αντικειμένων Από πολύ μικρά έως πολύ μεγάλα

   

  Σε ποιους απευθύνεται η τρισδιάστατη σάρωση

  Σε μια εποχή που όλα τείνουν να γίνουν ψηφιακά, η τρισδιάστατη σάρωση έρχεται να καλύψει το χάσμα μεταξύ του υλικού κόσμου και του ψηφιακού. Κάποια αντικείμενα είναι μοναδικά στον κόσμο (π.χ. εκθέματα μουσείων), κάποια άλλα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα για να σχεδιαστούν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (π.χ. ανθρώπινες μορφές) και κάποια άλλα απλώς χρειάζεται να μετατραπούν σε ψηφιακή μορφή για κάποιον λόγο (π.χ. έλεγχος της γεωμετρίας ενός χυτού αντικειμένου). Οι εφαρμογές της τρισδιάστατης σάρωσης είναι πραγματικά απεριόριστες και ανοίγουν καινούργιους ορίζοντες στον ψηφιακό κόσμο.

  Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιοι από τους βασικότερους κλάδους στους οποίους απευθύνεται άμεσα η τρισδιάστατη σάρωση:

  • Αρχαιολογία
  • Βιομηχανία
  • Ιατρική
  • Αρχιτεκτονική
  • Γραφικές τέχνες - οπτικά εφέ
  • Διαφήμιση (Marketing)
  • Μοντελισμός