Τηλέφωνο: +30 2315-515051 Email: info@3dsolidforms.com

Εταιρεία

Ποιοι είμαστε
 • Αρχική
 • /
 • Εταιρεία
 • /
 • Ποιοι είμαστε
 • Ποιοι είμαστε

  Η 3D Solidforms είναι μια εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη η οποία εξειδικεύεται στις τεχνολογίες της τρισδιάστατης σχεδίασης, της τρισδιάστατης σάρωσης και της ταχείας πρωτοτυποποίησης.

  Ιδρυτές της είναι οι διπλωματούχοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Μπασιακούλης Αλέξανδρος και Ευσταθίου Μαριάννα, οι οποίοι εκπονούν παράλληλα τις διδακτορικές τους διατριβές στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ., με αντικείμενο την εφαρμογή και την βελτιστοποίηση αυτών των τεχνολογιών.

  Σκοπός της 3D Solidforms είναι να γνωστοποιήσει στους πελάτες της, τις απεριόριστες δυνατότητες αυτών των καινοτόμων τεχνολογιών και την αλλαγή που μπορούν να φέρουν στο χώρο της παραγωγής και των κατασκευών.

  Στόχος της, εκτός από την ελληνική αγορά, είναι η ευρύτερη ευρωπαϊκή ζώνη, αφού η τεχνογνωσία και η ποιότητα που προσφέρει είναι εφάμιλλη των πιο αναγνωρισμένων εταιρειών του κλάδου.

  Το σύνθημά μας  "Imagination is the only limit" περιγράφει στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνολογίες της 3D Solidforms, αφού μπορούμε να κατασκευάσουμε οτιδήποτε μπορεί να σχεδιαστεί σε υπολογιστή ή να σκαναριστεί.

   Οι κυριότεροι κλάδοι στους οποίους απευθυνόμαστε είναι :

    Βιομηχανία   Πληροφορική
    Αρχαιολογία   Διαφήμιση (Marketing)
    Κοσμηματοποιία   Μοντελισμός
    Ιατρική-Οδοντιατρική-Πλαστική Χειρουργική   Οπτικά εφέ
    Αρχιτεκτονική   Γραφικές Τέχνες
    Υδραυλική-Αεροδυναμική    

   

  Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της εταιρείας είναι: 

  α.  Υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός
   β. Ποικίλες τεχνολογίες με στόχο την κάλυψη των αναγκών του εκάστοτε πελάτη
   γ. Σύγχρονα λογισμικά
   δ. Εργασιακό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών
   ε. Απόλυτα εξειδικευμένοι εργαζόμενοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί
   στ. Συνεχής εκπαίδευση
   ζ. Δυνατότητα διάθεσης στον πελάτη τού πλήρους πακέτου 3D Σάρωση - 3D Εκτύπωση - 3D Σχεδίαση
   η.

  Δημιουργία αντικειμένου από το μηδέν. Με μια απλή περιγραφή γίνεται δυνατός ο σχεδιασμός, στη συνέχεια η επεξεργασία και τέλος η παραγωγή του αντικειμένου

  Αξίζει να αναφερθεί πως οι τεχνολογίες της τρισδιάστατης σάρωσης και της τρισδιάστατής εκτύπωσης, είναι πλέον από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες παγκοσμίως στον τομέα της βιομηχανίας. Χαρακτηριστικός είναι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου της Ταχείας Πρωτοτυποποίησης στην Αμερική για την περίοδο 2007 - 2012, ο οποίος είναι της τάξης του 7,2%, με την τελευταία τριετία να κυμαίνεται στο 11,6% για το 2010, στο 18,3% για το 2011 και 18,5% για το 2012 (πηγή IBISWorld / 2012). Όσον αφορά τον κλάδο της τρισδιάστατης σάρωσης, τα νούμερα είναι εξίσου ενθαρρυντικά, με αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης 8,8% για την πενταετία 2011 - 2016 (πηγή ARCAdvisoryGroup / 2012).